Évértékelő soke Kelemen István, 10. dan alapító mestertől

Kedves JuJitsukák! Barátaim!

Ismét elérkeztünk ahhoz a dátumhoz, amikor is értékelni szoktuk az elmúlt időszakot, az eltelt esztendőt. Nevezetesen itt a Karácsony és a Szilveszter…
A sorok írója, aki a „Sors” kegyelméből, vagy kegyetlenségéből a Ryu alapítója és ráadásul ELNÖK is, annak most és itt valami nagyon bölcset kellene írni.
Amikor megkezdtem ennek az üzenetnek a bepötyögését a gépembe, már akkor tudtam, hogy nem fog sikerülni. Az ok mindenki előtt ismert: COVID!
Alaposan szétzilálta az életet a vírus. Nem kímélte a Magyar JuJitsu Szövetséget sem. Gondolkodom, hogy valami vírus ellenes technikai repertoárt kellene fejleszteni a syllabusba.
A rossz poén után a lényeg következzék. Nagyon örülök annak, hogy komoly tragédiáról, ami a sorainkat érintené nem kaptam hírt. Még megvagyunk mind!
Azt hiszem, hogy ez a legfontosabb jelenleg. Másodlagos, hogy nagy nehézségekkel küszködnek az instruktoraink, hogy működőképesen tartsák a dojóikat.
Harmadlagos, hogy ebben a szituációban a vizsgáinkat képesek vagyunk-e olyan szinten bemutatni, mely elvárható egy négy évtizedes múlttal rendelkező ryuban.
Tudtunk találkozni egymással egy jó hangulatú és igen minőségi táborban. Hiszem, hogy hamarosan újból látjuk egymást a Téli Táborunk alkalmával.

 

Kedves JuJitsukák!

A ti felelősségetek legalább akkora, mint a mestereiteké abban, hogy átvészeljük ezeket a nem túl könnyű időket. Amint a legkisebb lehetőséget van az edzéseken részt venni, akkor küzdjétek le a lustaságotokat, kétségeiteket. 2022. évi programotok: IRÁNY A DOJO!
Tartsátok a kapcsolatot egymással, minden fórumon, ami a rendelkezésetekre áll! Kívánok vírus mentes új esztendőt mindnyájunknak! Egészséget, kitartást és sok szerencsét!
Sok, sok edzést és a jujitsuban örömöt az elkövetkezendő évre! JUJITSU tanulni, művelni ez egyik legjobb dolog a Világon! Ne fosszátok meg magatokat tőle.
A társaságotokat meg a többi jujitsukától a közösségünktől!
Boldogsággal teli Karácsonyt kívánok mindenkinek! JuJitsuval teli új esztendőt!

 

OSU! soke Kelemen István 10.dan

Budapest, 2021. december 23.

Keresés