Gárdonyi Nemzetközi Edzőtábor - 2021. július 26-31. - Beszámoló

Első nap meglehetősen korán kezdtünk, nyolcra a táborban voltunk és leraktuk a tatamit. A hivatalos program danvizsgákkal kezdődött,

Kudlimann Ferenc 2. danra a kiskunhalasi dojoból, Jakab Gábor 1. danra az Óbuda-Szentendre dojoból vizsgázott le sikerrel. Az értékelésnél Soke Kelemen István kiemelte, hogy 35 fokban bőven negyven év felett kevesen tettek volna olyan magas színvonalú vizsgát, mint ők.

Délután Soke Kelemen István tartott közös tábornyitó edzést, ahol a fókusz az életszerű támadások elleni gyakorláson volt, valamint a Soke sokszor hangsúlyozta, hogy “nincs fehéröves technika, csak különböző övfokozat-szinten végrehajtott technika”. Néha - sokszor - a legegyszerűbb technikák a leghatásosabbak.

Este tábornyitó kertipartit tartottunk, az ételt a Szentendrei dojo, az édességet Kardos-Gelinek Brigi, a pálinkát sensei Páll Tibor szolgáltatta. Az este vidám hangulatban telt:)

A második nap délelőtt hagyományos módon három részre oszlott a társaság (fehér-sárga övesek/zöld-kék övesek/barna öv és afelett) és háromszor ötven perces etapokban gyakoroltuk a jujitsu-t. Az edzéseket Soke Kelemen István, Shihan Kovács Attila, shihan Kulka József, shihan Seres Károly, sensei Ronen Eliyahu, sensei Pánovics Imre tartották.
Délután Karacs Attila tartott másfél órás K-1 kick-box edzést. Sokadszorra bebizonyosodott, hogy az alap ütés-rúgás kombinációkban (is) mennyi gyakorolnivaló van:)
A könnyű, kímélő vacsora után sensei Fekete Sándor tartott földharc szemináriumot. Alap fojtásokat vettünk át, melyek meglepően bonyolultak voltak.:) Az edzést “levezető jellegű” sparring zárta.:)

Felvirradt az edzőtábor harmadik, azaz szerdai napja. A reggelinél már nem volt olyan friss a tülekedés a legjobb finom falatokért, érződött az előző két nap hatása.:)
Délelőtt ismét a szokott módon képzettségi szint szerint háromfelé oszlott a társaság, és háromszor ötven perces edzésen gyakorltuk a ju-jitsut. Alaptechnikákon keresztül csiszoltuk elmélei és gyakorlati tudásunkat, megküzdve közben a hűvösnek semmiképpen nem, hőségnek annál inkább mondható hőmérséklettel:) Az edzéseket shihan Seres Károly, shihan Kluka József, shihan Csicsmann Gábor, shihan Ronen Eliyahu, sensei Tatai Krisztián, sensei dr. Takács István, sensei Kudlimann Ferenc és sensei Lóki Sándor tartották.
Délután Karacs Attila és sensei Fekete Sándor tartottak szemináriumot, tovább csiszoltuk-alapoztuk álló- és földharc tudásunkat.
Este shihan Kluka József tartott rendkívül hatásos eszközös szemináriumot és bemutatót, ahol a különböző eszközök (bot, tonfa, kard) használatának alapelveivel ismerkedtünk egyszerűbb és bonyolultabb technikákon keresztül. Valamint azzal, hogy csekély húsz év gyakorlás után milyen magas szintre lehet eljutni….:)

Csütörtök délelőtt ismét csoportos edzések voltak, sokadszorra bizonyosodott be, hogy a ju-jitsu alapelveit a legegyszerűbb technikák gyakorlásán keresztül lehet gyakorolni - legnagyobb örömünkre számos ínyencség a terítékre került.:) a foglalkozásokat soke Kelemen István, shihan Kovács Attila, shihan Füvesi Sándor, shihan Csicsmann Gábor, shihan Plébán J. Kristóf, sensei Kubinyi Béla és sensei dr. Takács István tartották.
Délután kick-box sparring (küzdő) edzés volt Karacs Attila vezetésével. Kétszer 10 kétperces menetet csináltunk végig, az edzőpartnereket minden menet után cseréltük. Nagyon tanulságos volt “élesben” is kipróbálni a héten tanult technikákat és elveket.

Szerda és csütörtök délután másfél-másfél órában dr. Faggyas Attila, a TEK orvos alezredese tartott részletes és alapos elméleti, majd gyakorlati elsősegélynyújtó továbbképzést az instruktorok számára. A résztvevők rendkívül hasznos és hiánypótló oktatásban részesültek. Az elméleti oktatás újraélesztés technikáit edzőink a gyakorlatban is kipróbálhatták az újraélesztő babák és a defibrillátorok használatával.

Este az instruktorok gyűlést tartottak, a többiek különféle itókák társasáságában folytatták a szokásos világmegváltás témájú beszélgetéseket.:)

Észre sem vettük, de eljött a tábor utolsó napja, a péntek. Ilyenkor hagyományosan csak délelőtt vannak edzések, a szokásos csoportos beosztásban. A foglalkozásokat shihan Seres Károly, shihan Ronen Elijahu, sensei Tóth Csaba, sensei dr. Takács István és sempai Kapusi Levente tartották. Szintén hagyomány, hogy az utolsó 50 perc közös edzés soke Kelemen István vezetésével, aki gondoskodott róla, hogy akiben még esetleg maradt felesleges energia így az utolsó napon is - nos, elégethesse azt:) Mindent kiadtunk magunkból:)
A tábor lezárásaként soke Kelemen István a dankollégium egységes támogatásával Kapusi Leventét első dan, sensei Páll Tibort harmadik dan fokozatra léptette elő. Emellett külön megköszönte shihan Ronen Eliyahu 7. danos izraeli mesternek az oktatást a táborban.

Mindezek után felszedtük a tatamikat és a tábor hivatalos programja szinte véget is ért. Dèlután a vízben hatalmas SUP-csatára került sor az “Óvodások” és a “Soke” elnevezèsű csapatok között. Az eredményt rögzítő jegyzőkönyvet sajnos nem találjuk….:)

Este a tábort bankett és zenés-táncos buli zárta olyan hajnali háromig.:)

A szombat reggeli felkelés nem volt könnyű, egyesek számára kifejezetten nagy sportteljesítményt jelentett.:) Fájó szívvel búcsút vettünnk egymástól - nagy élménnyel gazdagodtunk.

Jövőre veletek ugyanitt!:)

OSU!

  ND70404 206 k

 ND70723 329 k

 ND70723 329 k

 ND70723 329 k

 ND70723 329 k

 ND70723 329 k

 ND70723 329 k

 ND70723 329 k

 ND70723 329 k

Keresés