Karácsony 2020 - évértékelő soke Kelemen István 10. dan, alapító mestertől

Kedves JuJitsukák!

2020 végén járunk és jön a Karácsony a Szilveszterrel karöltve…
Ilyenkor szoktunk egy évbúcsúztatót írni, melyben az elmúlt esztendő emlékezetesebb pillanataira visszatekintve egy jövőképet is merész „ecsetvonásokkal” elétek tárnunk. Nos, ennek „lőttek”!
Ipponnal – állóharcot kedvelők kedvéért K.O.-val – győzött a COVID 19 felettünk. Igaz, csak abban az értelemben, hogy gyakorlatilag dojo-t nem látogathatunk. (A gazdasági jellegű és egyéb veszteségeinket majd később leltározzuk..)
Hitem szerint nem csak és kizárólag egy harcművészeti szövetség vagyunk, hanem egy lelki közösség is, hiszen negyven éve dolgozunk világosan körberajzolt értékrend mentén. Ehhez a felhalmozott erkölcsi, lelki tőkéhez kell nyúlnunk akkor, amikor „szétesik” a világ körülöttünk. Igaz, ez így kicsit túlzás, de a megszokott életünknek csak a töredéke van jelen a mindennapjainkban.
Szeretném hinni, hogy a Kelemen Ryu-ban eltöltött idő ad annyi pluszt, hogy a pandémia okozta megrázkódtatást jobban tudjuk kezelni, mint azok, akiknek fogalmuk sincs, mit veszítenek azzal, hogy nem tartoznak közénk.
Seres shihan és Réka sensei által koordinált online jujitsu is egy fogódzó, egy kapocs, amit javaslok igénybe venni. Az edzések megtartását köszönjük sensei Kiss Dávidnak!
A nem létező pesszimizmusom is azt mondatja velem, hogy a Nyári Tábort teljes és fényezett vértben élvezhetjük majd. Csak addig el kell juttatni magunkat egyben, egészségben testileg, szellemileg, lelkileg egyaránt.

Kedves Barátaim!

Ehhez kívánok sok erőt és szerencsét! Kívánok nektek, valamint a szeretteiteknek békés, örömökben gazdag Karácsonyt. Covid mentes új esztendőt!
Mindnyájunknak egy olyan Nyári Tábort, ahol annyi a résztvevő, hogy az edzéseket a Velencei tavon kell megtartanunk. Instruktorainknak pedig sok-sok új és ennél is több régi jujitsukát a dojóikban a tatamin.
Magamnak is kívánok, eléggé elítélhető módon. Kedves Soke! 2021-ben lássál sok nagyon magas színvonalú danvizsgát! Találkozzál nagyon sok új arccal a tatamin, akik most fedezik fel – teljes ámulattal – a mi csodánkat, a ryunkat!
Kívánok magamnak hosszú és tartalmas beszélgetéseket veletek!
Lassan ellágyulok magamtól….HIÁNYOZTOK!!!!!

OSU! soke Kelemen István 10.dan

 karacsony1

Keresés