Országos vizsga beszámoló - 2022.05.21.

2022. május 21-én négy jitsuka tett sikeres övvizsgát a Központi dojoban.

A terem mérete két páros egyidejű vizsgáját tette lehetővé, és nézők is jó számban akadtak, így elmondható, hogy az ideálisnál kevesebb oxigén mellett mutatták be a vizsgázók tudásukat. Erre shihan Kovács Attila külön kitért.

Kardos-Gelinek Brigitta (Központi Dojo) 2. kyu-s vizsgájában shihan Seres Károly kiemelte, hogy a dinamika milyen sokat hozzátesz a vizsga értékéhez. Megdicsérte az ukét is, hogy az ő dinamikus támadása nélkül ezt nehezen lehetett volna ilyen jól hozni. Brigi néhol ugyan eltért a syllabus klasszikus kivitelezési formájától, de mindig életszerűen megoldotta a helyzeteket, amit vizsgáztatója nagyon pozitívnak értékelt.

Szalai Henrik a Kék Farkas Dojoból szintén szép 2. kyu-s vizsgát tett. A technikák dinamikus kivitelezése nála is tökéletesen megvolt, és a törésben, küzdelemben is helytállt.

Kávrán Dániel és Kurcz Attila a Sityu-Team Dojoból egymáson vizsgáztak 3. kyu fokozatra. Ehhez rendkívüli koncentrációs készség és állóképesség szükséges, melyet mindkét vizsgázó töretlenül bizonyított. A formagyakorlatnál hanbo kata-t is bemutattak, bár kék övre ez még nem követelmény. A bemutatott jitsu waza nagyon látványos, pontos, dinamikus volt, látszott, hogy pontosan értik, mit miért csinálnak. Töréstechnikában is jeleskedtek, és a küzdelem során is helytálltak. Vizsgáztatójuk, shihan Kovács Attila értékelésüket azzal zárta, hogy ugyanilyen szép 2. kyu-s vizsgát szeretne látni tőlük a közeljövőben.

Gratulálunk a sikeres vizsgákhoz!

 

OV2022 2

OV2022 3

OV2022 4

OV2022 5

OV2022 1

Keresés