Néhány gondolat az őszi vizsgáról - 2020.09.26.

Az idei őszi országos vizsgára 5 fő jelentkezett az Óbudai, Soproni és a Kiskunhalasi dojokból.
A vizsgázók ismét több szempontból is bizonyították a harcművészet gyakorlásának előnyét szemben a versenyes sportokkal. Először is az átlag életkor, ami az öt fő vizsgázónak 46 év, bizonyítja, hogy több éves kitartó munkával a 40 év felettiek nagyon komoly fizikai erőnlét elérésével egy működőképes önvédelmi tudást, ami a Kelemen Ryu egyik alapköve, képesek elsajátítani, mindezt úgy, hogy nem kell küzdeni a stopperórával, a mérőszalaggal és nem utolsó sorban, senkit nem kell magunk mögé kényszeríteni a saját eredményük eléréséért. Ellenben, feszegetve önmagunk fizikai és pszichikai határait a folyamatos fejlődés kimutatható, az övvizsgákkal megmérettetésre van lehetőség, de nem kötelező. Egy másik előnyt kovácsoló szempont, kiélezve a mostani egészségügyi helyzetre, hogy kis közösségben és az instruktor folyamatosan irányítása mellett egyénileg is gyakorolható a Kelemen Ryu Ju Jitsu.
Sikeres vizsgát tettek:
3.Kyu Fokozatra Stampf József Óbudai Dojo
3. Kyu Fokozatra Szabó János Tamás Óbudai Dojo
2. Kyu Fokozatra Zámbó Zoltán Soproni Dojo
1. Kyu Fokozatra Baráth Sándor Kiskunhalasi Dojo
1. Kyu fokozatra Jakab Gábor Óbudai Dojo

A vizsgabizottság tagjai:
Shihan Kovács Attila 8. dan
Shihan Kluka József 6. dan
Shihan Ónodi István 6. dan
Shihan Seres Károly 6. dan

Shihan Kovács Attila mester kiemelte Jakab Gábor 1. kyu vizsgáját, a nagyon precízen végrehajtott technikáit. A nagyon jól sikerült vizsgára való felkészítés és mindezek elismeréseként Gábor lehetőséget kap a következő nyári táborban a mesterfokozat megszerzésére.
A vizsgázóknak és az őket felkészítő instruktoroknak ezúton is gratulálunk a sikeres vizsgához és kívánjuk, hogy ezen az úton tovább haladva, töretlenül tudják folytatni a Kelemen Ryu gyakorlását.

 

Shihan Seres Károly 6.dan

 

vizsga2020 09 2

Keresés